top of page
Writer's pictureTanja Ciglarič

9 marketinških orodij, ki vam bodo prihranila čas in olajšala delo

Dober marketing je ključen za mala podjetja, še posebej, če želite povečati prepoznavnost in pridobiti več strank. Pogosto se zdi, da marketing stane celo premoženje, saj je na spletu na voljo ogromno orodij, nasvetov in priporočil.


Vendar je dobra novica ta, da obstaja veliko brezplačnih, kakovostnih marketinških orodij, ki vam lahko pomagajo pri načrtovanju, poenostavitvi in izvedbi vaših marketinških aktivnosti.


V  današnjem članku sem za vas sem pripravila seznam 9 najboljših brezplačnih marketinških orodij, da boste lažje začeli samostojno podjetniško pot.





1. HOTJAR


Izjemno koristno marketinško orodje je Hotjar, ki vam prikazuje, kako se obiskovalci vašega spletnega mesta obnašajo s pomočjo toplih točk (angl. heatmap), zemljevidov klikov, zemljevidov pomikov (angl. scroll) in posnetkov obiskovalčevega potovanja po spletnem mestu. Tudi Hotjar vam ponuja dodatne uporabne funkcije. Gre za plačljivo orodje.


Zakaj uporabljati Hotjar?


Hotjar vam omogoča poglobljeno analizo uporabniške izkušnje, kar pomaga razumeti, kako obiskovalci uporabljajo vaše spletno mesto, kaj jih pritegne in kje odnehajo. Z identifikacijo težav v uporabniškem toku, lahko izboljšate uporabniško izkušnjo in povečate stopnjo konverzije.


Neposreden vpogled v mnenja uporabnikov prek anket in vprašalnikov vam omogoča, da se osredotočite na izboljšave, ki so za obiskovalce resnično pomembne. 



Orodje za analizo vašega spletnega mesta
Orodje za analizo vašega spletnega mesta


2. CANVA


Canva je spletno orodje za grafično oblikovanje, ki vam omogoča preprosto ustvarjanje različnih vizualnih vsebin brez potrebe po naprednem znanju oblikovanja. Zaradi intuitivnega vmesnika, bogate zbirke predlog in možnosti prilagajanja je priljubljena tako med profesionalci kot tudi med začetniki, ki želite ustvariti privlačne vizualne materiale.


Premium različica Canve, imenovana Canva Pro, vam ponuja dodatne funkcije, kot so dostop do večjega števila predlog, možnost spreminjanja velikosti dizajnov z enim klikom, orodja za znamčenje (branding kit), brezplačne premium slike in še več.





Canva je primerna za vse, od popolnih začetnikov do profesionalnih oblikovalcev. Zaradi enostavnega uporabniškega vmesnika in množice predlog vam omogoča hitro ustvarjanje kakovostnih oblikovalskih rešitev brez potrebe po zapletenih programih, kot je Adobe Photoshop.


Zaradi že pripravljenih predlog in grafičnih elementov prihranite čas, saj vam ni treba začeti od začetka. To je še posebej koristno za podjetja, ki pogosto ustvarjajo vsebine za družbena omrežja, promocije ali kampanje.





3. PABLO BY BUFFER


Pablo je orodje za oblikovanje slik, ki vam ga ponuja podjetje Buffer. Namenjeno je predvsem enostavnemu ustvarjanju vizualnih vsebin za družbena omrežja.


Zasnovano je kot minimalistično orodje, ki vam omogoča hitro oblikovanje privlačnih slik z besedili in grafičnimi elementi, brez potrebe po naprednem znanju oblikovanja.


Orodje je posebej primerno za ustvarjanje slik, ki so idealne za objave na družbenih omrežjih. Ker omogoča enostavno prilagajanje velikosti za posamezno platformo, vam ni treba izgubljati časa z ročnim urejanjem dimenzij.


Za razliko od kompleksnih orodij za grafično oblikovanje, kot so Canva ali Adobe Photoshop, je Pablo preprost in osredotočen na bistvene funkcije, kar pomeni, da je odlična izbira za tiste, ki potrebujete le osnovna orodja za hitro in učinkovito oblikovanje.



Orodje za oblikovanje slik Pablo
Orodje za oblikovanje slik Pablo


4. ARTICLE THE GENERATOR


Article The Generator je orodje, ki vam pomaga pri oblikovanju privlačnih naslovov za članke, bloge ali drugo pisno vsebino. S pomočjo algoritmov ali umetne inteligence generira kreativne in SEO-prijazne naslove na podlagi ključnih besed, tem ali informacij, ki jih vnesete.


To orodje je izjemno koristno za ustvarjalce vsebin, tržnike in pisatelje, saj omogoča hitro ustvarjanje naslovov, ki pritegnejo pozornost in povečajo vidnost vsebine na spletnih iskalnikih.





5. COSCHEDULE HEADLINE ANALYZER


CoSchedule Headline Analyzer je priljubljeno spletno orodje, ki vam pomaga izboljšati naslove člankov, blogov, e-poštnih sporočil in drugih marketinških vsebin. Namenjeno je ustvarjanju privlačnih, učinkovitih in optimiziranih naslovov, ki pritegnejo več bralcev ter izboljšajo stopnje klikov (CTR).


Orodje je pogosto uporabljeno med ustvarjalci vsebin, blogerji, tržniki in podjetji, ki si prizadevajo za optimizacijo naslovov in večji odziv občinstva.




6. HEMINGWAY APP


Hemingway App je spletno in namizno orodje za pisanje, ki vam pomaga izboljšati jasnost, jedrnatost in berljivost vašega pisanja. Imenovano po slavnem pisatelju Ernestu Hemingwayu, znanem po svojem preprostem in neposrednem slogu, to orodje spodbuja k poenostavitvi pisanja ter izogibanju zapletenim stavkom in nepotrebnim besedam.


Aplikacija je posebej koristna za blogerje, tržnike in pisatelje, ki želijo ustvarjati vsebine, ki so jasne, privlačne in neposredne, s poudarkom na enostavnem izražanju in učinkoviti komunikaciji.



Hemingway vam pomaga izboljšati jasnost, jedrnatost in berljivost vašega pisanja.
Hemingway vam pomaga izboljšati jasnost, jedrnatost in berljivost vašega pisanja.


7. ANSWER THE PUBLIC


Answer The Public je orodje za raziskovanje ključnih besed in iskanje idej, ki vam pomaga razumeti, kaj ljudje iščejo v zvezi z določenimi temami na spletu. Orodje deluje tako, da zbira podatke iz avtomatskih predlogov iskalnikov, kot sta Google in Bing, ter vam predstavi vizualni prikaz vprašanj, stavkov in fraz, ki jih uporabniki vpisujejo v iskalnike. To je še posebej uporabno za ustvarjalce vsebin, tržnike, SEO strokovnjake in podjetja, ki želijo razumeti interese svojega ciljnega občinstva.


Answer The Public je idealno orodje za tiste, ki iščete nove ideje za članke, bloge, videoposnetke ali objave na družbenih omrežjih. Na podlagi vprašanj in tematik, ki jih ljudje aktivno iščejo, lahko ustvarite vsebine, prilagojene potrebam vašega občinstva.


Poleg tega vam Answer The Public pomaga pri iskanju dolgorepih ključnih besed (long-tail keywords), ki so koristne za SEO optimizacijo vsebin. Z razumevanjem, kaj uporabniki iščejo, lahko izboljšate svojo SEO strategijo in povečate organski promet na svoji spletni strani. Orodje je tudi odličen vir navdiha, ko vam zmanjka idej za nove vsebine, saj ponuja vpogled v teme, o katerih morda niste razmišljali, vendar jih vaše ciljno občinstvo aktivno išče.





8. GRAMMARLY


Grammarly je priljubljeno orodje, ki temelji na umetni inteligenci in vam pomaga preverjati slovnico, pravopis, slog ter jasnost pisanja. Namenjeno je izboljšanju kakovosti vašega pisanja v različnih jezikovnih kontekstih, naj gre za e-pošto, bloge, eseje, poslovne dokumente ali objave na družbenih omrežjih. Grammarly vam omogoča, da pišete natančneje, učinkoviteje in bolj jasno.


Orodje zaznava napake v slovnici in pravopisu ter ponuja takojšnje popravke, kar omogoča hitro odpravljanje osnovnih jezikovnih napak. Poleg preverjanja slovnične pravilnosti Grammarly ponuja tudi slogovne izboljšave, pri čemer poudarja predolge in zapletene stavke ter predlaga, kako jih poenostaviti ali izboljšati, da postanejo jasnejši.


Prav tako analizira ton vašega besedila in vam sporoča, kako vaše pisanje zveni (npr. prijazno, formalno, samozavestno), kar je koristno za prilagoditev sporočila glede no to kdo so vaši ciljni bralci.



mmarly pomaga preverjati slovnico, pravopis, slog ter jasnost pisanja.
Grammarly pomaga preverjati slovnico, pravopis, slog ter jasnost pisanja.


9. MAILCHIMP


Mailchimp je spletna platforma, ki vam omogoča oblikovanje marketinških in informativnih e-poštnih kampanj, ustvarjanje ter organiziranje seznamov e-poštnih naslovov, pošiljanje sporočil prejemnikom na seznamu ter vpogled v analizo poslanih e-sporočil in njihovo konverzijo. Gre za brezplačno orodje, ki omogoča brezplačno pošiljanje e-sporočil, če imate manj kot 500 kontaktov.


POZOR: NASLEDNJI ČETRTEK VABLJENI NA DELAVNICO




Zakaj uporabljati Mailchimp?


  1. Enostavna uporaba: Mailchimp je zasnovan tako, da je prijazen do uporabnika, z intuitivnim vmesnikom, primeren tudi za tiste brez izkušenj z e-poštnim marketingom. Ustvarjanje kampanj je hitro in preprosto.

  2. Učinkovita komunikacija z naročniki: Platforma omogoča segmentacijo in ciljanje naročnikov, kar vam omogoča pošiljanje bolj relevantnih sporočil, kar poveča možnosti, da prejemniki odprejo e-pošto in se nanjo odzovejo.

  3. Cenovna dostopnost: Mailchimp ponuja brezplačno različico, ki je odlična za manjša podjetja in začetnike. Brezplačna različica nudi osnovne funkcije, medtem ko plačljive različice prinašajo večje zmogljivosti in napredne funkcije.

  4. Avtomatizacija za boljše rezultate: Z možnostjo avtomatizacije lahko nastavite kampanje, ki tečejo samodejno in vam prihranijo čas.

  5. Zmogljiva analitika: Mailchimp ponuja analitična orodja, ki omogočajo natančen pregled nad uspešnostjo vaših kampanj, kar vam pomaga izboljšati strategije in doseči boljše rezultate.




Druga alternativa in cenejša je Mailerlite.



Ta brezplačna marketinška orodja in programska oprema vam olajšajo marketing, kot si sploh lahko predstavljate!


Če ste prezaposleni ali vas skrbi, kako se lotiti celovite marketinške strategije, ni razloga za preplah.


S temi orodji lahko na enostaven in cenovno ugoden način pritegnete več obiskovalcev na svojo spletno stran ter jih spremenite v zveste stranke.


Marketing še nikoli ni bil tako dostopen.


NE ZAMUDITE‼️


Komunikacijski kanal, ki je še vedno premalo izkoriščen in se ga podjetniki še kar izogibajo oz. bolj izgovarjajo, ker ne vedo, kako se ga lotit.



Veliko jih sklepa po sebi, da tega nihče ne bere, ampak statistike in številke kažejo nasprotno. Nikoli ne sklepajte ničesar po sebi.


Za vsak 1 € vložen v e-mail marketing, lahko podjetje v povprečju pričakuje 42 € donosa na investicijo (ROI).

Danes morate biti prisotni na večih kanalih in redno nagovarjati kupce, saj je pozornost današnjih uporabnikov omejena.


Sedaj imate odlično priložnost, da prenehate z izgovori in se mi pridružite naslednji četrtek na spletni delavnici, kjer se boste naučili:


✔️ kako graditi e-mail listo,

✔️ kaj in katere e-maile pošiljati, da bodo brani,

✔️ od kje črpati ideje in

 ✔️ kako si poenostaviti delo z novodobnimi AI orodji,....



Čim prej se prijavite, kajti delavnica bo samo enkrat.



Vabljeni



Comments


bottom of page