top of page
Search
Writer's pictureTanja Ciglarič

5 predlogov za uporabo ChatGPT-a za kreiranje video vsebin

V današnjem zapisu bom z vami delila predloge za uporabo ChatGPT-ja, ki jih lahko uporabite za kreiranje video vsebin.


Naprej pa poglejmo kako sploh deluje ChatGPT in kaj so prompti?


Kako deluje Chat GPT?


ChatGPT deluje s tehniko, imenovano transformatorska nevronska mreža, natančneje z različico, imenovano Transformer Decoder. Ta arhitektura omrežja omogoča modelu, da na podlagi vhodnih podatkov ustvari človeku podobno besedilo.


Osnova delovanja ChatGPT je tehnika strojnega učenja, znana kot nenadzorovano učenje, ki pomeni, da se je GPT Chat učil na različnih internetnih besedilih in se naučil napovedovati naslednjo besedo v stavku. Z napovedovanjem milijard stavkov se model sčasoma nauči ustvarjati boljše in kontekstualno ustreznejše stavke. 


Če povzamemo, umetna inteligenca ChatGPT deluje nekako takole:


  • Vnos (input): Uporabnik posreduje poziv (prompt) ali vnos. To je lahko vprašanje, stavek, ki ga je treba dopolniti ali na primer tema, o kateri je treba pisati, itd.

  • Analiza konteksta: Model analizira poziv skupaj z vso ustrezno zgodovino dialoga in tako ustvari tako imenovani kontekst. Pomembno je poudariti, da nima spomina na pretekle interakcije zunaj trenutnega pogovora.

  • Ustvarjanje odzivov: ChatGPT na podlagi konteksta ustvari odziv. To počne besedo za besedo, pri čemer vsako naslednjo besedo predvidi na podlagi besed, ki jih je že ustvaril za odgovor.

  • Izhod (output): To postane del konteksta za naslednji krog vnosa podatkov s strani uporabnika.




Kaj je prompt (poziv)?


Prompt je kratko besedilo ali navodilo, ki ga uporabnik vnese v sistem, da sproži odziv ali odgovor modela. Gre za vprašanje, izjavo ali zahtevo, ki določa, kakšen izhod (besedilo ali informacijo) naj model generira. Prompti lahko vsebujejo specifična vprašanja, napotke, naloge ali druge vrste vhodnih podatkov, ki pomagajo usmerjati odziv AI modela v skladu z uporabnikovimi potrebami.


Sedaj pa poglejmo 5 različnih predlogov kako si lahko s ChatGPT pomagate pri kreiranju video vsebin:


1. PRIPRAVA SCENARIJA ZA VIDEO OGLASE


  • Prompt #1: Oblikuj privlačen video scenarij, ki poudarja edinstvene lastnosti in prednosti [izdelka/storitve], tako da bo moja [ciljna publika] navdušena in pripravljena na akcijo!

  • Prompt #2: Napiši prepričljiv video oglas, ki izpostavi edinstvene lastnosti in koristi [izdelka/storitve] za [ciljna publika].

  • Prompt #3: Napiši privlačen video oglas, ki izpostavi, kako [nov izdelek] rešuje težavo, s katero se sooča [ciljna publika]. Osredotoči se na inovativne funkcije, ki izdelek ločijo od konkurence, in spodbuja občinstvo k takojšnjemu ukrepanju.


Za uporabo preprosto zamenjajte besede v oklepajih s svojim izdelkom/storitvijo in ciljno publiko, nato pa vam bo ChatGPT ustvaril prepričljiv video scenarij, prilagojen vašim potrebam. 


2. USTVARI PRIVLAČNO VIDEO KAMPANJO V PETIH DELIH


Prompt #1: Oblikuj načrt za video kampanjo v petih delih, ki predstavi edinstvene prednosti [izdelka/storitve], tako da bo [ciljna publika] navdušena in željna nadaljevanja!

Prompt #2: Razvij načrt za video kampanjo v petih delih, ki na zanimiv način prikaže {izdelek/storitev} skozi privlačne vizualne posnetke, jasne razlage in prepričljivo zgodbo.

Prompt #3: Ustvari načrt za video kampanjo v petih delih, ki občinstvo izobrazi o [izdelku/storitvi] skozi poučne in enostavne razlage. Osredotoči se na ključne prednosti in možnosti uporabe ter prepriča [ciljna publika], zakaj je to najboljša izbira za njih.


3. IZBOLJŠAJ SVOJO VIDEO MARKETINŠKO STRATEGIJO


Prompt #1: Ustvari celovit vodič s 5 praktičnimi nasveti za [vrsta podjetja], da izboljša svojo video marketinško strategijo, prilagojeno posebej za [idealno stranko].

Prompt #2: Ustvari strategijo, ki vključuje 5 korakov za prilagajanje video vsebine za [ciljna publika]. Poudari, kako lahko personalizirani videi pritegnejo večjo pozornost in spodbudijo večjo zvestobo strank.

Prompt #3: Razvij načrt s 5 koraki, kako [vrsta podjetja] lahko izboljša sodelovanje s [ciljna publika]  na družbenih omrežjih z uporabo privlačne video vsebine. Poudari ključne taktike, ki bodo spodbudile interakcijo in širjenje vsebine.


Za uporabo preprosto zamenjajte besede v oklepajih s svojim izdelkom/storitvijo in ciljno publiko, nato pa vam bo ChatGPT ustvaril prepričljivo video strategijo, prilagojeno vašim potrebam.


4. VIDEO, KI POUDARI PREDNOSTI IZDELKA/STORITVE


Prompt #1: Ustvari 10 konceptov za video vsebino, ki poudari ključne prednosti in lastnosti [izdelka/storitve], pri tem pa neposredno nagovarjajo interese in boleče točke [ciljna publika] 

Prompt #2: Ustvari 10 konceptov za video vsebino, ki skozi čustvene zgodbe prikažejo, kako [izdelek/storitev] rešuje specifične težave [ciljna publika]  in izboljšuje njihovo življenje.

Prompt #3: Kreiraj 10 konceptov za video vsebino, ki prikazujejo vaš [izdelek/storitev] v akciji, kako se uporablja v vsakodnevnih situacijah in kako rešuje izzive [ciljna publika] .


Za uporabo preprosto zamenjajte besede v oklepajih s svojim izdelkom/storitvijo in ciljno publiko, nato pa vam bo ChatGPT ustvaril prepričljive koncepte video vsebine, prilagojene vašim potrebam.


5. USTVARITE OSUPLJIV PROMOCIJSKI VIDEO SCENARIJ


Prompt #1 Napiši scenarij za promocijski video, ki poudarja edinstvene lastnosti in prednosti [izdelka/storitve], ki jih ponuja [ime podjetja], ter predstavi njegovo vrednostno ponudbo za {ciljna publika}.

Prompt #2: Napiši promocijski video scenarij, ki uporablja močne čustvene elemente in zgodbe, da prikaže, kako [izdelek/storitev] podjetja [ime podjetja] vpliva na življenje in izpolnjuje želje (ciljna publika).

Prompt #3: Napiši scenarij za promocijski video, kjer so vključeni igrani prizori, ki prikazujejo, kako [izdelek/storitev] podjetja [ime podjetja] pomaga rešiti specifične probleme, s katerimi se soočajo {ciljne stranke}.


Za uporabo preprosto zamenjajte besede v oklepajih s svojim izdelkom/storitvijo in ciljno publiko, nato pa vam bo ChatGPT ustvaril prepričljiv video scenarij, prilagojen vašim potrebam.


Kako kreirati videje z različnimi aplikacijami in kako si lahko pomagate z AI orodji, vam bom zaupala na spletni delavnici v torek, 15. oktobra.


Družili se bomo 3 ure, delavnica bo preko Zooma.


Prejmete tudi posnetek in še več promtov za kreiranje vaših vsebin.



Delavnica bo zadnjič to leto!



Comments


bottom of page